Törökország - Kas


Kas azon utazók számára ideális, akik elsősorban a kisebb, elrejtett és látszólag elfelejtett helyeket szeretik. Ez a festői városka a délnyugati török tengerpart öblében van elrejtve, a Taurusz hegység ölelésében, mintha arra várna, hogy megjelenjenek a kiváncsi turisták... Tele van görbe és kanyargó utcácskákkal és zugokkal, ahol el lehet felejteni a mindennapok gondjait és amelyek elragadják Önt a régi történelembe.

A tenger felszínére nézve láthatja Anthipel amfiteátruménak körvonalait, amely mint egy fatamorgána játszik a látóhatáron. A természet itt tényleg bőséges volt a természeti kincsek adományozásakor földön és víz alatt is egyaránt.

A városka környéke növényekkel és a tipikus parafa tölgyekkel van körbevéve, amelyek kellemes árnyékot szolgáltatnak a pihenéshez. A tengeralatti világ pedig a búvárok igazi paradicsoma, ahol korallokból, különböző halfajtákból álló királyságot csodálhatnak, amelyet egy régi hajóroncs tesz még jobban tökéletessé. Kas világon jogosan kinevezett paradicsoma a búvároknak.
 

Törökország - Fethyia

Ezt a mesebeli helyet az Égei és a Földközi – tenger között, Antalya várostól nyugatra találja. Egy nyugodtabb, hatvanezres város, rengeteg érintetlen természettel, píniaerdőkkel és a Taurusz hegység csúcsaival körbevéve. Ideális hely a sport szerelmeseinek pihenésére, mert a kellemes szellő nemcsak a vízi sportoknak kedvez, hanem a paraglidingnak is. A környező természet zöld nyitott ölelését kínálja és nem csalódhatnak a turisztika kedvelői sem.
 

Fethyia történelme és városa

A város eredeti neve Telmesszosz. Valamikor ez egy halászvároska volt, amit a kikötő is bizonyít, hisz a mai napig a régi idők légkörét jutattja eszünkbe, amikor a várost a Lük törzs tagjai lakták és az akkori civilizáció egyik legnagyobb központja volt. Ezt bizonyítja sok emlék is, amelyeket mindenhol szerteszét látni.

A régi idők legvarázslatosabb bizonylatai talán a város felett a sziklafalba kivájt sírhelyek, amelyek közül a legöregebb i. e. az 5. századból származik. A város két részre oszlik – Fethiyára és Calliszra. Fethiya főleg a helyi lakosok menedéke, itt van a kikötő is, amelyből a kiránduló hajók indulnak és itt található az üzletek többsége is. Callisz inkább egy idegenforgalmi – üdülőhely, ahol minden gond nélkül elszállásolhatja magát a szállodák bármelyik kategóriájában.

Callisz fősétánya az éjszakai élet, szórakozás és vásárlások központja, közben pedig hűségesen követi irányát kígyószerűen a homokos hosszú part. Ha ki szeretne menni a 16 kilométerre lévő Ölü deniz strandra, biztos, hogy ne felejtse el magával vinni a fényképezőgépét. Ugyanis ilyen gyönyörű tengerszínt még egyet a világon soha nem láthat
 

Törökország - Side

Ez a tengerpart melletti üdülőhely körülbelül 50 kilométerre keletre fekszik Antalyától és azon gazdag történelmű városok közé tartozik, amelyet itt minden egyes lépésnél érezni. Keletkezése pontosan nem ismert, de ismeretes, hogy i.e. a 7. század környékén rabszolgapiac létezett már itt.

A városka nevét a gránátalma után kapta, amelyet itt nagy mennyiségben termesztenek, úgyszintén, ahogy a narancsot, citromot, grépfrútot vagy a gyapotot. Az ókor idejéből maradt meg egész Anatólia legnagyobb amfiteátruma, amely 20 ezer nézőt volt képes befogadni. A színpadból sajnos csak romok maradtal, mert a fejlődés idszakéban mint építőkövek szolgáltak.

A 60 soros nézőtér azonban teljes egészében fennmaradt az utókorra. Rögtön egy másik amfiteátrumot is találhatunk a nem messzi Aspendosban, ahol minden nyáron az Anatóliai színházi fesztivál zajlik. További helyi emlékek közé tartozik az csatornahíd is, amelyik a régi időkben vizet hozott a távolabbi forrásokból és maradványait itt lehet megnézni.

Nem lehet nem észrevenni az impozáns várfalakat, amik a városba látogatót köszöntik, a bejáratnál két toronnyal. A szobrok, amelyek régebben a tornyoknál álltak, a valamikori római fürdő épületében vannak elhelyezve, ahol még több antik remekmű bújik meg. A kellemes szabadság eltöltéshez itt megtalál mindent, amire szüksége van. A hosszú homokos, fürdésre csábító tengerpatot, a kellemes panziókat és szállodákat a szép elszállásoláshoz, szintén ókori utcácskákat ajándéküzletekkel vagy kévázókat hűsölésre.
 

Törökország - Belek

Ez az Antalyától 35 kilométerre fekvő üdülőhely, amely a Török Riviéra közkedvelt üdülőhelyei közé tarozik, még a legigényesebb turisták igényeit is kielégíti. A hely luxus szállodákban és komplexumokban kínál szállást, amelyek körül gyönyörűen gondozott és látványos kertek terülnek el, közvetlen közelségben a hosszú aranyszínű parttal az egyik felén és a védő hegyi pajzssal a másik felén.

A környékbeli pínia erdők a különböző madarak és megfigyelőik paradicsoma, úgyszintén, ahogy sok golf központ nyújt kielégítést eme sportág szerelmeseinek. Kitűnő feltételekkel rendelkezik ez a város a fürdéshez és a búvárkodáshoz is. A kezdő búvároknak búvárközpontok állnak rendelkezésre, hogy megtekinthessék a gyönyörű vízalatti világot. Belek ideális célállomás mindazon utazók számára, akik szeretik a magas kényelmet és a nyugodt, kellemes és gondozott környezetet.
 

Törökország - Marmarisz

Ezt az ismert török üdülőhelyet az ország nyugati partján, az Égei – tenger partján találja. Egy varázslatos öbölben fekszik hosszú strandokkal és zöld erdőkkel, a háta mögött pedig a hegyi panorámával. Nem véletlenül hívják ezt a helyet Zöld Marmarisznek.

El lehet itt tölteni egy nyugodt és semmi által sem zavart nyaralást, tele felejthetetlen fürdéssel és sétával az öreg utcácskákon vagy a jachtkikötő mentén, amely fajtájában a második legnagyobb, de a forgalmasabb éjjeli élet és a vásárlás szerelmeseit is kielégíti. A város történelme egész Nagy Sándorig nyúlik vissza, az ókorban a Kis – Ázsiából Egyiptomba irányuló üzleti utak fontos központjának feladatát látta el.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokszallasok.blog.hu/api/trackback/id/tr102097419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása