Égei riviéra

2010.07.06. 11:24

Törökország nyugati része, amely az Égei – tenger mellett fekszik és a görög területet majdhogynem érinti, tele van szórva ókori emlékkel. Rögtön itt találni kettőt a hét világcsodából is – Artemisz templomát Efesziszben és a mauzóleumot Halikarnasszoszban. Éppen itt láthatóak a legérdekesebb görög ókori városok – Pergamon, a híres Trója, Afrodisziász, Didima, Miletosz...az ókorban ez a terület a legsűrűbben lakott területek közé tartozott.

Az Égei terület a keresztények számára is jelentős. Tudniillik Efezus az a hely, ahol 11 évet élt és itt is halt meg Szűz Mária, amit még a Vatikán is elismert.
A tengerparton sok közkedvelt és látogatott üdülőhely létezik, mint például  Bodrum, Cesme vagy Kusadasi, az ő képeit ajánlja a legtöbb utazási iroda, mint a legideálisabban eltöltött üdülés célját, mert gyönyörű öblei a homokos tengerparttal, és az ezeket körbevevő pínia és olívafa erdőkkel igazán felejthetetlen élményt nyújtanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokszallasok.blog.hu/api/trackback/id/tr602133010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása